Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

10 decembrie 2018

Despre comunicare

 Comunicarea eficientă este acel tip de comunicare perfectă, în care mesajul este înțeles identic de către toți receptorii. Practica ne demonstrează că pentru a fi așa, ar trebui ca această comunicare să fie realizată "in vitro", fără factori care să influențeze în niciun fel mesajul. În realitate însă, nu este așa. Mesajul este distorsionat de filtrul realității subiective a receptorului. Pentru că receptorul are propria stare la momentul comunicării, propriile concepții, nivel de educație, convingeri, percepții, experiențe de viață, așteptări. De exeplu, doi receptori pot interpreta absolut diferit același mesaj, în funcție de percepția pe care o au despre persoana care îl transmite. Nivelul de simpatie față de aceasta va trasa modul de abordare a mesajului, negativ sau pozitiv. Subconștientul asociază în fracțiuni de secundă informația primită cu experiențe anterioare, pentru a îl valida, în mod inconștient. Comunicarea online prin text este prejudiciată mai ales prin lipsa limbajului non verbal. Nu putem vedea ochii celui care comunică, mimica, limbajul trupului. De aceea, mesajul poate fi mult mai puternic distorsionat decât în comunicarea față în față. Un mesaj simplu și direct poate fi interpretabil, în lipsa semnelor de punctuație. De asemenea, emoticonul servește la înlocuirea limbajului non verbal, și sugerează receptorului intenția celui care transmite mesajul.
Subiectivitatea interlocutorul joacă așadar un rol foarte important în receptarea mesajului. Luând în considerare acest lucru, vom înțelege de ce niciodată două persoane nu vor percepe aceeași realitate în mod identic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT