Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

6 iulie 2011

INTREBARI PENTRU PROFESORII ELEVILOR EXTERMINATI DE BACALAUREAT

1. Patru ani de zile, cat acei elevi pe care acum ii "ardeti" au trecut prin scoala ca gasca prin apa, unde erati? La cules capsuni?
2. Cum a ajuns un elev atat de "tabula rasa" in clasa a 12-a? Cam cate peschesuri ati incasat ca sa inchideti ochii si cate ore de meditatii vi s-au cotizat?
3. Ati uitat notele pe care le-ati luat dv, ca profesori, la examenele de titularizare?
4. De ce nu priviti elevii ca pe propriii dv. copii, in loc sa ii indepartati prin obtuzitate si rigiditate?
5. De ce nu obligati elevii sa cumpere manuale dupa care sa invete, si nu carti publicate de dv sau colegii cu dare de mana, care ingroasa randul cu maculatura?
6. Daca vedeti ca generatiile actuale sunt "pierdute", de ce nu incercati sa gasiti solutii pentru adaptarea sistemului de invatamant la noile tipare colective? Pentru sistemul de invatamant vad ca mai mult conteaza planificarile in limbaj standard si nu rezultatele obtinute. Pana si in puscarii s-au adaptat sistemele de educatie.

3 comentarii:

  1. Cam cati profesori sa existe? Doar insusi Marga a declarat ca sistemul de invatamant trebuie sa se centreze pe profesori nu pe elevi. Adica cum? Sa se educe profesorii ei pe ei. Oricum elevul nu conteaza. Si nu conteaza de ceva vreme. De atata vreme ca elevul nu mai conteaza nici pentru el insusi.
    Dar tot este bine. Cel putin in universitati incepe batalia. Nu mai sta oricine in sistemul universitar. Cat despre licee ...Batalie pe profesorii adevarati.
    Si uite asa incepe batalia. Esti bun ai salariu mare. Ca tot motivul esecului la bacalaureat au fost salariile mici. Se vede cine trebuia sa ia salarii mari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca daca esti un bun profesor, atunci stii si cum sa ii determini pe elevi sa invete, si, mai important, stii sa ii faci sa te inteleaga

    RăspundețiȘtergere

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT