Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

7 august 2019

ONLINE

 

Oamenii se împart în două categorii: cei care au propria viață și cei care își umplu marele vid existențial cu viața altora. Rețelele de socializare sunt un răspuns pentru cei care se ascund de viața reală sau nu au curajul ori atributele de a trăi viața pe care o visează. Din ce în ce mai mulți au ajuns să nu mai facă diferența între real și virtual. Din punct de vedere psihologic, virtualul poate lua orice formă dorește fiecare individ, în funcție de caracterul, aspirațiile, năzuințele, felul lui de a fi. Dezavantajul este că ființele au devenit simple avataruri, lipsa conștientizării fizice a interlocutorului ștergând, comod, efectele reale ale interacțiunii. Cam ca într-un joc online, în care îți omori adversarul și mâine, simplu, dacă vrei, o iei de la capăt, tot cu el.
Această percepție a realității virtuale depinde decisiv de caracterul fiecăruia, de nivelul de inteligență, de nivelul de educație, de modul în care acesta ar acționa în diverse circumstanțe conform trăsăturilor sale de personalitate. Felul în care abordează indivizii alți indivizi este filtrat prin propria personalitate, pentru că în lipsa instanțelor morale de la nivel social, fizice, tangibile, se induce, fals, ideea că totul este permis, în consecință orice poate fi schimbat.
Mediul online este un fel de "Oglindă, oglinjoară..." care dezvăluie tot ce este adânc îngropat sub straturi de aparențe în viața socială reală. Subconștientul joacă un rol dominant în exprimarea online, deoarece se induce acea senzație de libertate întâlnită deseori în hipnoza terapeutică, unde starea asemănătoare celei dintre veghe și somn îi lasă acestuia controlul, în timp ce conștientul este pentru o vreme concediat.
Lipsa fizică a interlocutorului a dărâmat barierele morale și conceptuale și a lăsat unora o portiță prin care să își strecoare propriile frustrări, nereușite, invidii, meschinării, în iluzia libertății absolute, a inexistenței controlului și a pedepsei. Așa au apărut hărțuitorii online, bullying-ul, avalanșele de propuneri indecente, personalitățile false, furturile de identitate.
Așa au apărut și calomniatorii.
La un moment dat citisem că cei care vorbesc pe alții de rău nu spun nimic despre aceștia, de fapt, ci despre ei înșiși. Doar arată celorlalți, în plină splendoare, propria personalitate. Pentru că noi percepem lumea prin prisma propriilor noastre concepții, atitudini, comportamente. Iar felul în care îi vedem pe ceilalți e doar ceea ce transformăm, adaptând realitatea pentru a se plia pe ce suntem noi înșine.
Nu, internetul nu a schimbat oamenii. Sunt exact ceea ce au fost înainte, doar că mediul online le-a oferit posibilitatea de a alege și de a se exprima conform alegerii.
Alegem ceea ce ni se potrivește, exprimăm ceea ce suntem 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT