Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

28 august 2020

 Este simplu să influențezi oamenii fără educație, oamenii inculți, pe care să îi reduci la stadiul de număr într-o statistică a vrerii unor grupuri de interese. Ei sunt cei care reprezintă doar linii pe răboj. Lor li se poate spune orice, și iau de bun orice, pentru că nu au cunoștințe anterioare pentru validarea informațiilor, și nici nu asimilează noi cunoștințe, deoarece nu au această abilitate, care se obține prin învățare, și ea este exercițiu în sine. Sunt un fel de "tabula rasa", prind greu și uită repede. Mintea acestor oameni nu este antrenată să facă diverse conexiuni, să asocieze cunoștințele.
Cultura unui popor reprezintă totalitatea valorilor materiale și spirituale create de acesta de-a lungul existenței sale, și care îi conferă identitate și unicitate. Educația stă la baza transmiterii cunoștințelor despre aceste valori, iar cunoașterea generează crearea și asimilarea de noi valori, care se adaugă celor existente. Tot acest tezaur ar trebui să se transmită din generație în generație, pentru păstrarea identității de neam.
Există mai multe tipuri de valori, teoretice, estetice, morale, religioase... Printre valorile spirituale ale unui popor se numără tradițiile, obiceiurile, credințele, limba. Distrugând aceste valori, sistematic, oamenii își pierd identitatea ca exponenți ai unui popor. Devin, treptat, niște recipiente goale, care pot fi umplute și golite oricând, niște instrumente.
Cred că este momentul să ne întrebăm spre ce ne îndreptăm...limba română este mutilată, tradițiile sunt stârpite de norme externe, obiceiurile asemenea, iar ultimul bastion, credința, a căzut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT