Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

20 ianuarie 2012

Oare cine e lupul?

Daca strigi "Lupul!" cand vezi un caine, lupul isi vede de treaba lui in alta parte si oile sunt ucise. Cam asta ar fi esenta.
Pentru a ne obtine drepturile, avem nevoie de o minte limpede. Daca procedam ca ei, nu suntem cu nimic mai buni. Am la actualizarile de pe Facebook nenumarate postari genul "Incredibil!" de la protestul de aseara, in care se sustine sus si tare ca o persoana infirma a fost abuzata. Haideti sa nu strigam "Lupul!" cand nu e cazul, haideti sa fim sinceri si sa recunoastem ca nu aceasta e modalitatea de a ne afirma libertatea expresiei! Sa nu inventam abuzuri de dragul senzationalului, sunt suficiente pentru asta abuzurile reale! Jandarmii au luat pur si simplu un om infirm din mijlocul strazii si l-au dus pe trotuar. Daca il luau cei de la SMURD, tot abuz era? NU! Era un act de eroism.
Sa lasam fiecare lucru la locul lui. Am vazut un protestatar care a facut in fata camerelor un adevarat spectacol, intinzandu-se pe jos, desi era "sustinut" de jandarmi ( a nu se intelege ca le iau apararea jandarmilor). Fizic. Sincer, eu cred ca aceasta a fost o metoda de a forta mana jandarmilor cu sprijinul camerelor si de a nu fi urcat in duba. Nu zic, poate si-a luat omul cateva picioare, poate il durea, asta nu am vazut. Dar, pe partea cealalta, daca in razboi esti ranit nu te intinzi pe pamant, ci faci tot posibilul sa te salvezi. Erau oameni acolo, da. Deci nu era intr-un pericol real de a fi ucis. S-a chemat SMURD-ul, da. Dar nu stiu de ce, mie chestia aceasta cu intinsul la pamant mi s-a parut putin trasa de par. Si spectacol. Iar modul in care vorbea mi-a sugerat artificialul.
Haideti sa stam putin si sa privim lucrurile drept! Da, au fost abuzuri. Da, jandarmii nu au procedat tocmai ca la carte si nu au fost tocmai cei mai onesti pe parcursul protestelor. Ce e adevarat, e adevarat! Sa nu aruncam in derizoriu protestul unor oameni care au stat zile in sir in frig, pentru drepturile noastre, ale tuturor. Procedand asa, anulam veridicitatea mesajului transmis de protestatari. Devine un circ ieftin, cu iz de manipulare, care nu isi are rostul.
Cred ca subiectul discutiei ar putea fi modul in care jandarmii au "spart gasca" protestatarilor utilizand ca pretext asa zisul "grup de ultrasi", desfasurand o actiune de o amploare nejustificata. Nu vedem padurea din cauza copacilor.
Haideti sa nu lasam ca toate credintele si idealurile noastre sa fie din nou aruncate in bezna uitarii! Sa fim drepti, corecti si onesti! JANDARMII sunt un instrument de opresiune. Pentru asta au fost dotati si utilati. Probabil de mult timp. Si posibil cu acest scop. Un om care abuzeaza de cei saraci realizeaza ca va avea candva nevoie de protectie. Sau un instrument de anihilare a dusmanului.
Acum sa privim in ansamblu
Avem un om care are puterea. Care ia abuziv nenumarate masuri legislative pe spinarea multimii. Fara a se include pe el si acolitii lui intre executanti. Ei platesc pretul cerut, ani la rand. Si se revolta. Statul roman are o Armata. Armata apara poporul. Statul roman are organisme de control. Politia si Jandarmeria. Ghici care dintre aceste institutii a beneficiat de milioane de euro pentru dotare si utilare? Statul roman nu e o entitate de sine statatoare. Pentru a se manifesta fizic, are nevoie de reprezentanti. Buni sau rai. Si nu ne poate spune "Eu nu ii vreau pe astia!". Statul roman, in fond, este reprezentat de totalitatea romanilor. Care au convenit sa fie un tot. Eu, tu, el, ea! Noi suntem Statul.
Vreau sa pun si eu o intrebare. La sfarsit. Daca esti prietenul poporului, pe care il reprezinti, te inarmezi pentru a te proteja de el?
Concluzie: Te inarmezi pentru a te apara de dusmani. Mai este ceva de spus?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT