Despre mine

Fotografia mea
*** Sunt un simplu om...o medie intre ce au altii de spus despre mine si media intre ce cred ca sunt si ce as vrea sa fiu. Cred ca , la final, oricine ajunge sa isi dea seama ca nu stie cu adevarat cine este. Asta nu e relevant, conteaza ceea ce facem atat timp cat inca mai suntem aici si vrem sa fim CINEVA ***

23 iunie 2010

DESPRE LIBERTATE

Imi place ideea ca noi ne consideram liberi. Am facut o revolutie, cica, pentru a ne castiga aceasta "libertate". Democratia nu e garantul libertatii. Intr-o democratie, puterea sa fie in mana poporului e o utopie: intr-o turma in care fiecare berbec e lider, oile sfarsesc mancate de lup.
Democratia e o iulzie. Iluzia puterii ne face sa ne simtim darnici, ne gadila orgoliul. Se aplica aici vechiul principiu invatat de femei de la bunutele lor " lasa-l, mama, sa creada ca e ideea lui, iar tu faci ca tine". Pe aceasta idee s-a cladit asazisa democratie in Romania. Alegem? poate....DAR DE UNDE ALEGEM? Ca avem aceleasi optiuni ca si un copil "ghidat " corespunzator de catre parintii lui "psihologicosi" : "ce alegi? speli vasele sau faci curat in camera ta?" Si parca e mai usor sa spele vasele decat sa faca atata curatenie... De aici si falsa iluzie a romanului, ca poate alege, ca isi exprima vointa si puterea. Gresit! Isi exprima doar opinia, ca au ales deja altii pentru el. Hai sa fim seriosi, suntem o mare turma democratica de oi, care vad desertul verde datorita ochelarilor colorati pe care ni i-au daruit conducatorii nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa va expuneti parerea, viata e scurta:)

CAUT